Založ si blog

O bezdomovcoch a nájomných bytoch. Vlastne o voľbách.

Tento blog inšpirovala nedeľňajšia, priam až manipulatívna reportáž Zuzany Hanzelovej z dielne RTVS.

Z tejto reportáže vyplýva, že nájomné byty sú primárne pre bezdomovcov a asociálov. To ale NIE JE pravda. V takej Viedni  viac ako 70 percent obyvateľov býva v nájomnom bývaní a môžem vám garantovať, že to nie sú asociáli. Nájomné byty začínajú byť trendom aj v Prahe, teda u našich bratov Čechov.  Najviac rozvinuté krajiny v Európe (ako napríklad Nemecko) majú najväčší podiel nájomného bývania.  Slovensko má v rámci Európskej únie druhý najväčší podiel bytov v súkromnom vlastníctve.  Predbieha nás jedine Rumunsko.

Môžeme teda povedať, že  čím má krajina väčší podiel nájomného bývania, tým je ekonomicky prosperujúcejšia. Alebo slovami odborníčky, ktorá sa dlhodobo venuje oblasti finančných nástrojov na realitnom trhu, pani docentky Daniely Špirkovej: „Stav bytového fondu je viditeľným indikátorom ekonomického rozvoja krajiny a jej ekonomickej úrovne, daňového systému a úrovne verejnej politiky štátu.“ Takže je to jasné. Slovensko jednoducho vo všetkom zaostáva.

Týmto úpenlivo prosím všetky média: ak chcete vydať reportáž o nájomnom bývaní… super! Ale prosím, naštudujte si to. To najpodstatnejšie nájdete na facebookovom kanále iniciatívy Bývanie pre mladých (https://www.facebook.com/byvaniepremladych/), prípadne choďte za odborníkmi. Som si istý, že radi pomôžu a vyjadria sa. Pre rozvoj našej krajiny je toto veľmi dôležitá téma!

Ale rozumiem, prečo táto reportáž vznikla, nakoľko okrem bezdomovcov a nájomných bytov sa pred kamerou zrazu mihne pán R. Kusý, starosta Nového Mesta, ktorého momentálna politická činnosť sa krúti okolo kandidatúry na predsedu bratislavského samosprávneho kraja. Politická reklama v priamom prenose. Takže žiadni bezdomovci, ani nájomné bývanie. Obyčajná, bohapustá reklama kandidátovi na župana. Welcome in Slovakia!

Problematika bývania pre mladých

24.08.2016

Milí priatelia, iba doslova pár dní „dozadu“ sme sa spontánne rozhodli aktívnejšie vstúpiť do problematiky bývania mladých ľudí. Zovšadiaľ počúvame, že sme budúcnosťou tejto krajiny, (čo nás samozrejme veľmi teší:) a aj práve preto sme sa rozhodli ozvať. A aby neostalo len pri plánoch a prázdnych rečiach, rozhodli sme sa založiť iniciatívu, ktorú [...]

Bývanie pre mladých – kto sme a čo chceme

16.08.2016

Iniciatíva Bývanie mladých vznikla na popud niekoľkých mladých ľudí a študentov, ktorí sami riešia otázku bývania. Poznáme sa z rôznych študentských organizácií, podujatí. Máme podobné problémy a starosti… A povedali sme si, že nechceme aby nás ďalej ignorovali. Ak chcete aby vás brali vážne, musíte sa ozvať. A to v dnešnej dobe poriadne nahlas. Akú prvú [...]

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

byvaniepremladych

Mladí by mali mať šancu na dostupné bývanie

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 14128x
Priemerná čítanosť článkov: 4709x

Autor blogu

Kategórie